Onregelmatigheidstoeslag in de cao VVT

Wist je dat je volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) recht hebt op onregelmatigheidstoeslag (ORT) als je uren werkt buiten de reguliere werkdagen en -tijden? Je krijgt een hoger bruto uurloon wanneer je bijvoorbeeld een nachtdienst of een dienst op zondag werkt. Ook als je via Van A tot P werkt, heb je natuurlijk recht op onregelmatigheidstoeslag (ORT) en dat maakt het werken van wisselende diensten extra interessant.

Wat is onregelmatigheidstoeslag?

In de zorg gaat het werk natuurlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week door. Dit is dan ook de reden dat je in de cao VVT extra onregelmatigheidstoeslag (ORT) ontvangt, bovenop jouw normale uurloon, wanneer je uren werkt buiten normale werkdagen en -tijden. Dankzij deze onregelmatigheidstoeslag (ORT) ontvang je een hoger bruto uurloon als beloning, omdat je onregelmatige diensten werkt.

Als je bij Van A tot P werkt, heb je vanzelfsprekend recht op onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor alle onregelmatige tijden die je werkt. Je kunt in de planning zelf aangeven voor welke diensten je beschikbaar bent. Het enige wat je hoeft te doen is de afgesproken diensten werken en de gewerkte uren doorgeven. De onregelmatigheidstoeslag (ORT) wordt automatisch berekend en aan je uitbetaald.

Welke percentages vallen onder de onregelmatigheidstoeslag?

Alle uren op maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 20:00 uur en op zaterdag tussen 08:00 en 12:00 uur zijn normale uren. Over alle uren die daarbuiten vallen, ontvang je dus onregelmatigheidstoeslag (ORT). Werk je op zondag, dan ontvang je 60% onregelmatigheidstoeslag (ORT) bovenop jouw normale uurloon.

Stel dat je normale bruto uurloon €15 bedraagt en je werkt op woensdag een late dienst. Dan zijn de uren van 15:00 tot 20:00 tegen €15 per uur. Voor de uren tussen 20:00 en 22:00 krijg je 22% onregelmatigheidstoeslag (ORT) en wordt je uurloon €18,33.

Werk je een keer op zondag of op een feestdag, dan krijg je 60% onregelmatigheidstoeslag (ORT) en ontvang je €24 per uur.

Dit is het overzicht van de onregelmatigheidstoeslag (ORT) in de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT).

Erkende Feestdagen

Volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) worden de volgende dagen als feestdagen gerekend: Nieuwjaarsdag, Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaart, Eerste en Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag en de door de overheid erkende nationale feest- en gedenkdagen zoals Koningsdag en 5 mei. Over al deze dagen ontvang jij 60% onregelmatigheidstoeslag (ORT).

Over Van A tot P

Van A tot P wordt gerund door Angelina en Pauline en ondertussen is ons team uitgebreid met Michelle en Esmé. Je kunt ons altijd bellen voor vragen. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk, daarom willen wij jou ook graag leren kennen. Hierdoor kunnen wij jou beter plaatsen bij een van onze opdrachtgevers, omdat wij weten dat jij ook binnen deze werkcultuur gelukkig gaat worden. We zullen je vragen snel beantwoorden of we gaan op zoek naar een antwoord. Want waar wij erg allergisch voor zijn, is van het kastje naar de muur gestuurd worden. Heb jij vragen over hoe je via ons kunt werken, jouw loon of onregelmatigheidstoeslag (ORT)? Neem dan contact op met ons.

Voor onze opdrachtgevers in de ouderenzorg in de Achterhoek, Overijssel, Zutphen, Deventer, Apeldoorn en Arnhem zijn wij onmisbaar. Als er gaten in het rooster ontstaan door ziekte of personeelstekort, weten ze dat ze op ons kunnen rekenen. Afspraak is bij ons afspraak, dat verwachten de klanten van ons en dat mag jij ook van ons verwachten.

Aan werkt via Van A tot P

Ben je een vroege vogel of toch meer een nachtuil? Bij Van A tot P bepaal jij zelf waar, wanneer en hoe vaak je werkt. Als jij de afgesproken diensten werkt, regelen wij de rest voor je. De gewerkte uren geef je aan ons door, wij verwerken ze en je krijgt ze wekelijks uitbetaald, samen met de onregelmatigheidstoeslag (ORT) en de reiskostenvergoeding.

Bij Van A tot P hebben wij geen minimum aantal uur dat je per week moet werken. Hierdoor is het perfect te combineren met jouw thuissituatie, studie of andere baan. Zo kun je als student met een nachtdienst in de week extra bijverdienen, omdat je hier onregelmatigheidstoeslag (ORT) over ontvangt. Wil je werken via Van A tot P of meer informatie, neem dan contact met ons op