Flexwerken in de zorg voor- en nadelen
De ene medewerker zweert bij vroege diensten terwijl de ander toch echt liever in de avonden werkt, kortom: flexibel werken in de zorg. Hoe ziet dat er precies uit?
Voor iedereen betekent flexibel werken iets anders. Dus wij beginnen bij het begin. Tijdens een intakegesprek met Michelle of Pauline brengen wij goed in kaart wat flexibel werken in de zorg precies voor jou betekent. Alleen dagdiensten werken, een vaste vrije avond of geen weekenden? Dit is bij Van A tot P allemaal mogelijk
Voordelen van flexibel werken in de zorg
Een goede balans tussen werk en privé
Als flexmedewerker in de zorg kun jij zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Hierdoor past jouw werkrooster veel beter bij jouw thuissituatie. Wil jij graag een vaste avond vrij om te sporten? Of werk jij liever geen weekenden? Bij Van A tot P kun jij flexibel werken in de zorg en is dit allemaal mogelijk. En niet onbelangrijk, als voor jou de balans tussen werk en privé goed is, hebben wij een tevreden medewerker.
Flexibel werken waar en wanneer jij wil
Een ander voordeel van flexibel werken in de zorg is dat jij kunt kiezen waar en wanneer je werkt. Die ene leuke afdeling, daar regelen wij een dienst voor jou. Of alleen maar dagdiensten willen werken? Vertel het aan Sanne en Angelina, onze planners, dan houden zij rekening met jouw wensen!
Gewoon zorgen in plaats van vergaderen
Jij hebt gekozen voor een opleiding tot helpende, verzorgende IG of als verpleegkundige omdat je voor anderen wilt zorgen. Toen jij begon, bestond jouw werk uit het verzorgen van bewoners. Natuurlijk was je flexibel en wilde je alle diensten werken, maar er kwamen steeds meer taken bij. Steeds meer zorgplannen, teamvergaderingen en overleggen. Als je flexibel in de zorg werkt, ga je qua werkzaamheden weer terug naar de basis. Je staat meer op de werkvloer, waardoor je weer écht kunt zorgen voor bewoners.
Nadelen van flexibel werken in de zorg
Korte termijn planning
Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Als je in loondienst bent, worden dienstroosters vaak twee maanden van tevoren gemaakt. Als je flexibel werkt in de zorg kan het voorkomen dat jouw rooster wat korter van tevoren beschikbaar komt. Soms zelfs een paar dagen van tevoren. Maar als jij aangeeft dat jij beschikbaar bent, mag je er van uit gaan dat Van A tot P er alles aan doet om jou op de planning te krijgen. Want als jij flexibel bent, zijn wij dat ook.
Minder aansluiting met collega’s
Als je flexibel in de zorg werkt, werk je meestal op verschillende afdelingen. Hierdoor kan het voorkomen dat jij minder aansluiting vindt of dat jij je minder prettig voelt om iets aan te geven in een team. Weet dat je dit altijd bij ons mag aangeven. Wij snappen dat wanneer jij op verschillende afdelingen werkt, niet elke afdeling even leuk is. Maar het grote voordeel van flexibel werken in de zorg is dat jij jouw voorkeur mag aangeven. Dus als het goed is, is jouw werkrooster gevuld met de leukste afdelingen.
Aan werkt via Van A tot P
Vroege vogel of toch meer een nachtuil? Bij van A tot P bepaal jij zelf waar, wanneer en hoe vaak je werkt. Hoe flexibel is dat? Als jij de afgesproken diensten werkt, regelen wij de rest voor je. De gewerkte uren geef je aan ons door, worden door ons verwerkt en krijg je wekelijks uitbetaald, samen met de onregelmatigheidstoeslag (ORT) en de reiskostenvergoeding.
Bij Van A tot P hebben wij geen minimumaantal uur dat je per week moet werken. Dus flexibel werken in de zorg is echt mogelijk. Hierdoor is het perfect te combineren met jouw thuissituatie, studie of andere baan. Zo kan jij als student met een nachtdienst in de week extra bijverdienen omdat je hier onregelmatigheidstoeslag (ORT) over ontvangt. Wil jij je inschrijven of meer informatie? Neem dan contact met ons op.